Kódszótár

A tagság egy része 2017 év elején a következő problémával találkozott:

Amennyiben olyan jármű kerül vizsgáztatásra, amilyen még korábban nem volt forgalomba helyezve, abban az esetben az Okmányiroda kódszótár bővítést kér a BM. Közlekedési Igazgatósági és Nyilvántartási Főosztály Helyettes Államtitkárságánál. A kódszótár bővítés esetenként sok hetet is igénybe vehet. Gyakorlatilag ez alapján az ügyfél a gép kiválasztása után akár 1 hónapnál hosszabb ideig is vár az átadásra a vizsgáztatás, és a rendszámkiváltás miatt.
A probléma megoldására felvettük a kapcsolatot a a BM. Közlekedési Igazgatósági és Nyilvántartási Főosztály Helyettes Államtitkárságával, és egy 2017-ben létrehozott MEGFOSZ munkabizottsággal együtt keressük a megoldási utakat.

A  BM. Közlekedési Igazgatósági és Nyilvántartási Főosztály Helyettes Államtitkárát kértük a probléma hosszú távú megoldására. Ennek a megoldásnak a kidolgozása sürgetővé vált, mivel újabb és újabb tagunk jelezte a Kódszótár bővítéssel kapcsolatos aggályait. 

A munkabizottság célja, hogy a MEGFOSZ tagjai felkészülten tudjanak a hivatalokhoz menni és rövid határidővel legyenek a rendszámok kiválthatók. Szeretnénk a BM. Közlekedési Igazgatósági és Nyilvántartási Főosztály Helyettes Államtitkársága segítségével egy olyan ajánlást készíteni a Szövetség tagjai részére, aminek eredményeképpen sokkal gördülékenyebb lenne az okmányirodai ügyintézés.