Eldőlt ki lett az év legjobb mezőgazdasági diákvállalkozója

Június 2-án a budapesti Vendel irodaházban megrendezésre került a Mezőgazdász - avagy legyél Te az év mezőgazdasági diákvállalkozója című verseny. A program célja, hogy a mezőgazdasági szakképzésben tanuló diákok egy évre megalapíthassák a saját vállalkozásukat, amelynek középpontjában valamilyen mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó termék vagy szolgáltatás áll.
 
A programhoz országszerte, több, mint 100 diák és több mint 10 iskola csatlakozott a pedagógusokkal együtt. A program különlegessége, hogy a csapatokhoz a Monsanto Fund önkéntes mentorai is csatlakoztak, akik tapasztalatukkal, üzleti szemléletükkel segítik a csapatokat. 
 
Az év során láttunk példát mezőgazdasági szolgáltatásra (levélszedés, fűnyírás stb.) virágkötészetre és fűszernövénytermesztésre, kisállatoknak csemegekészítésre és finom ropogtatnivalók készítésére. 
 
Június 2-án megrendezésre került a Mezőgazász döntő - ahol a jelentkező csapatoknak 4 versenyelemen kellett bizonyítaniuk tudásukat és tapasztalatukat a szakmai zsűritagok előtt. 
 
A 4 feladat az alábbi volt:
  • Üzleti beszámoló megírása - ami tartalmazza a vállalkozás célját, fő célkitűzéseit és eddigi mérföldköveit
  • Üzleti prezentáció - 4 percen előadott üzleti beszámoló, aminek célja a vállalkozás bemutatása és főbb ismérveinek prezentálása.
  • Standinterjú - a csapatok standjainál történő beszélgetés a zsűritagok és a csapatok között. A standinterjú során lehetősége van a zsűri tagjainak saját szemükkel is megnézni a vállalkozás termékeit és szolgáltatásait. 
  • Panelinterjú - a zsűritagok és a csapat között zajló üzleti beszélgetés. 

A verseny eredménye a következőképpen alakult:

3. helyen végzett a Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. A törökszentmiklósi csapat megalkotta a saját "márkás" bakerolls-t és ropiját. A csapat nagyon ügyesen szerepelt a termékeik pedig nagyon ízesek és színesek voltak, ahogy a nevük is mutatja.
 
2. helyen végzett a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola diákjai az AgroDiákok csapata. A dél-alföldi csapat fűszernövények termesztésével és eladásával foglalkozik, mindamellett, hogy különböző szolgáltatásokat is vállalnak.
 
1. helyezést ért el a Mini Csemege a velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. A csapat csemegét és terményt készít kisállatoknak és madaraknak. A prezentáció, a csapat egysége és az egyedi ötlet a verseny győztesévé tette őket. Gratulálunk a csapatnak és felkészítő mentoraiknak.
 
Köszönjük a szakmai zsűri tagjainak, hogy megjelenésükkel és szakmai rálátásukkal emelték a program színvonalát és értékelték a diákok munkáját: Dankó Andrásnak, a Monsanto Fund képviselőjének, Pacz Marcellnek az Agro Napló képviselőjének és Tóth Marcellnek a Gazmag képviselőjének.
 
Cikk: agronaplo.hu
ball
#108-kep#109-kep#110-kep
jobb
Vissza
x

Ajánlja az odldalt ismerőseinke e-mailbe

Az Ön neve:

2. Ismerőse e-mail címe:

E-mail címe:

3. Ismerőse e-mail címe:

1. Ismerőse e-mail címe:

4. Ismerőse e-mail címe:

Főoldal