8. Műszaki fejlesztés - Itt a repülő műtrágyaszóró!

A világ legelső repülő műtrágyaszóróját alkotta meg a német Rauch cég. Az idei Agritechnica szakkiállításon debütáló újdonság valójában egy jól felszerelt és „felspécizett” drón, amely 4 méter átmérőjű, az önsúlya pedig 80 kg.

Az eszköz alapjául a 8-rotoros Agronator octocopter szolgált. A teherként magával vitt műtrágyamennyiség legfeljebb 30 kg lehet. Az ehhez szükséges 50 literes tartály (illetve a komplett Draco kijuttató egység) pedig nem is olyan kicsi, mint első hallásra tűnik, hiszen starter műtárgyázásnál akár 2 hektárt is képes ellátni.

A Rauch már sikeresen túl van az első teszteken, ahol az eszköz előnyei rögtön kitűntek. A drón által elkerülhető a felesleges talajtaposás, és nedves földön is használható, hiszen nem kell megvárni a felszáradást. Emellett minden korábbinál hatékonyabb és pontosabb kijuttatást tesz lehetővé, vagyis csupán a kapacitását kellene megnövelni ahhoz, hogy széles körben elterjedjen.

A precizitást növeli, hogy aprólékosan megtervezhető az eszköz útvonala, és egészen kis menedzsmentzónák is kialakíthatók általa. A CultiCopternek is nevezett szerkezet a paraméterek beállítása után egy gombnyomásra elindul, és végrehajtja a feladatokat. Természetesen a munkaműveletek itt is dokumentálhatók, és az adatok analízisre továbbküldhetők. Az energiát két akkumulátor szolgáltatja, így a drón akár 40 percig is képes a levegőben maradni. A feltöltési idő csupán 20 perc.

Forrás: AgrárUnió

ball
#202-kep
jobb
Vissza
x

Ajánlja az odldalt ismerőseinke e-mailbe

Az Ön neve:

2. Ismerőse e-mail címe:

E-mail címe:

3. Ismerőse e-mail címe:

1. Ismerőse e-mail címe:

4. Ismerőse e-mail címe:

Főoldal