8. Műszaki fejlesztés - A dokkolás lehet a traktorok jövője

A dokkolás lehet a traktorok jövője

Egy bumfordi, tömpe orrú traktor lehet a mezőgazdaság jövője az osztrákok szerint. A Syn-Trac cég által készített masina dokkolva csatlakozik a munkaeszközökhöz, és akár 80 km/h csúcssebességre is képes.

Érdekes külsejű mindenes erőgépet álmodott meg az osztrák Syn-Trac. A fordulékony és robbanékony, modern dizájnú traktor reményeik szerint a mezőgazdaságban, az erdészetben és a kommunális felhasználás során is hasznos segítség lehet. Különlegessége, hogy a kiválasztott munkaeszközre egyszerűen és könnyedén dokkolva kapcsolódik rá, miközben a kezelőnek a fülkét sem kell elhagynia.

A motor és az átvitel különleges elhelyezése miatt a traktor súlypontja meglepően alacsonyra került. A jármű önsúlya 10,3 tonna, a meghajtásról pedig egy hathengeres, 9,3 literes, 420 lóerős CAT motor gondoskodik. A látszat tehát csal, hiszen a törékenynek tűnő külső ellenére meglehetősen izmos gépről van szó. A DPF-nek, DOC-nak és SCR-nek köszönhetően az erőforrás a Stage IV emissziós normáknak is megfelel. A jármű csúcssebessége akár 80 km/h is lehet.

 

A Syn-Trac állandó összkerékhajtással rendelkezik, és nemcsak az első kerekek kormányozhatók, hanem szükség szerint akár mind a négy. A nagy végsebesség miatt a járműnél indokolt az ABS beszerelése is. Hidraulikarendszerének kapacitása (210 bar nyomásnál) 180 l/perc. A traktor 3,4 m magas, 2,55 m széles és 4,7 m hosszú.

Forrás: AgrárUnió

Vissza
x

Ajánlja az odldalt ismerőseinke e-mailbe

Az Ön neve:

2. Ismerőse e-mail címe:

E-mail címe:

3. Ismerőse e-mail címe:

1. Ismerőse e-mail címe:

4. Ismerőse e-mail címe:

Főoldal