78. ORSZÁGOS MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERIPARI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2017-ben szeptember 20-24-ig tart a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Újdonság, hogy a rendezvényt szakmai nap előzi meg: fórumok és üzletember találkozók várják a szakmabelieket.
 
Az OMÉK 2017 elsődleges célja, hogy szakmai szempontból bemutassa a fejlett, hatékony, környezettudatos vállalkozásokra, családi gazdaságokra, kis- és őstermelőkre épülő mezőgazdaságot, és annak értékeit, eredményeit megismertesse a szakmával és a nagyközönséggel.
 
A kiállítás kistermelői koncepciója ezúttal nem Magyarország régióira épül, mint a 2015-ös rendezvényen, hanem a kistájakat tájegységenként jeleníti meg (pl. a Hajdúság, a Nyírség, a Balaton-felvidék, a Jászság, a Kiskunság, a Nagykunság, Palócföld, Mezőföld stb.), azok jellemző termékeit, ízeit, gasztronómiai kínálatát mutatja be.
 
Hangsúlyosabban jelennek meg a határon túli termelők is az OMÉK-on, hiszen a határon túli magyarság mintegy 70 százaléka él vidéken, és ennek közel egyharmada részben vagy teljes egészében mezőgazdasági tevékenységet folytat. A 78. OMÉK-on alkalmat biztosítanak számukra, bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt illetve kapcsolatot alakíthassanak ki a szektor anyaországi szereplőivel.
 
Az OMÉK a szakma és a nagyközönség minden rétegét meg kívánja szólítani, de 2017-ben még nagyobb hangsúllyal szeretnénk a főiskolás, egyetemista korosztály érdekelődését felkelteni. A szervezők, programok során az egyes szakkollégiumok számára pályázati lehetőséget biztosítanak a kiállítói helyekre, valamint hallgatói konferenciáknak és kerekasztal beszélgetéseknek is teret adnak. 
 
Koncepció az egyes területek elhelyezésére vonatkozóan: 
  • A Pavilon:  mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások kínálatának szakmai megjelenése, a nemzetközi partnerek standjai, a Földművelésügyi Minisztérium és háttérintézményeinek standjai
  • D pavilon: kiemelt kertészeti bemutató
  • G pavilon: kistájak, kistermelők és Kárpát-medence kincseinek bemutatása, biosziget és biopiac megjelenése, Civil tér
  • B pavilon: állattenyésztés (állattartó és állatbemutató programok)
  • Kincsem Park: állattenyésztés és állattenyésztési programok
  • Szabad terület: gépek, állatok (őshonos udvar)
  • F pavilon: megnyitó
  • Passzázs: élelmiszer és vendéglátás
Vissza
x

Ajánlja az odldalt ismerőseinke e-mailbe

Az Ön neve:

2. Ismerőse e-mail címe:

E-mail címe:

3. Ismerőse e-mail címe:

1. Ismerőse e-mail címe:

4. Ismerőse e-mail címe:

Főoldal