4. Műszaki Fejlesztés - A New Holland megálmodta a jövő traktorát

A New Holland az előző évekhez hasonlóan ismét lenyűgözte a Farm Progress Show látogatóit.

Míg a tavalyi évben az önvezető traktorok kapták a legnagyobb figyelmet, idén már a biogáz üzemben előállított, metánnal hajtott traktorokon volt a hangsúly.

A New Holland most bemutatott - egyelőre csak koncepció - traktorát is biogáz hajtja, ám a legérdekesebb újítások a futurisztikus vezetőfülkében vannak. A vezetőt körülvevő ablakok akadálytalan kilátást biztosítanak, még a vezetőfülke teteje is üveg. Visszapillantó tükrök helyett egy 360 fokos kamerarendszer van.

A vezetőtől jobbra, fejmagasságban érintőképernyős kijelző helyezkedik el. Itt a traktor összes beállításához hozzá lehet férni. A fontosabbakat egy kézmozdulattal áthelyezhetjük a kormányon lévő kisebb képernyőre. A traktort akár az okostelefonunkról is irányíthatjuk (a rendszer lehetővé teszi az autonóm vezetési
technológia beépítését is). Ez különösen hasznos lehet, ha például napsütéses időben előre, a munka megkezdése előtt le szeretnénk hűteni a fülkét, amely leginkább egy üvegházhoz hasonlít.

A New Holland a novemberi, hannoveri Agritechnicán mutatja majd be a második generációs biogázüzemű erőgépét, amely egy újabb lépést jelenthet a jövő traktora felé.

Forrás: Szekeres Péter - Agrofórum Online

 

Vissza
x

Ajánlja az odldalt ismerőseinke e-mailbe

Az Ön neve:

2. Ismerőse e-mail címe:

E-mail címe:

3. Ismerőse e-mail címe:

1. Ismerőse e-mail címe:

4. Ismerőse e-mail címe:

Főoldal